3 gode lybok-tips

Her skal vi se nærmere på tre scenarioer hvor det å høre på lydbok passer ekstra godt.

Det er alltid en god idé å høre på lydbok, men det er kanskje en ekstra god idé i disse dager. Hvis du kjeder og trenger noe å gjøre, er kan en lydbok være en ypperlig løsning på nettopp det. Og er du usikker på hvordan du skal komme i gang, kan det være godt å vite at det finnes mange lydbokapper på markedet, du velger selv hvilken du foretrekker, velger hvilke bok du ønsker å høre på – og vipps så er du i gang!

Ved kjøkkenbordet med en god kopp te

Når man sitter inne er det lett å kjede seg, men å sette seg på kjøkkenbordet, eller i en lenestol, med en god kopp te og lydbok på øret kan gjøre denne innetiden litt hyggeligere. Det å høre på lydbok kan også hjelpe meg med å få tankene på andre veier, hvis du sliter med akkurat det.

Når du går på tur

Når man skal på tur kan det være fint å ha noe å høre på. Noen foretrekker radio eller musikk, mens andre synes lydbok er toppen. Hvis du ikke har prøvd dette, bør du prøve dette nesten gang du skal gå en tur i mark, eller i byen for den saks skyld. Bruk gjerne denne tiden på å høre en bok du har hatt lyst til å lese i lang tid, men som du ikke har funnet tid til i en ellers hektisk hverdag.

Før du skal legge deg

Mange har problemer med å sove, noe som gir store forstyrrelser i hverdagen. Et godt råd er å legge ved mobilen og andre skjermer i god tid før man skal legge seg, men å høre på lydbok kan også være en god idé. Å høre en historie kan være beroligende for mange, for barn kan det gjerne være eventyr eller god natt-historier, mens voksne kan høre på hva man selv ønsker. Men det kan selvsagt vært lurt å velge en lydbok som leses av en person med behagelig stemme, og med et tema som ikke vekker for mange følelser.