Overnatt i Oslo og besøk et bibliotek

Det er mange gode grunner til å bruke et par dager i Oslo. Oslo er Norges hovedstad, og er en storby som har mye å by på. Det er en by som ikke bare har mye kultur, men også mye historie og liv. Det er alltid noe som skjer i Oslo, og det gjelder å følge med.

Har man interesse for bøker, så er det flere flotte biblioteker man kan besøke når man er i Oslo. Før man begynner å planlegge et slikt besøk, så er det lurt å finne ut hvor man skal bo. Det er absolutt godt å ha et par dager i Oslo når man først tar turen til hovedstaden. Det er mange flotte hoteller å bo på i byen. Hotell og overnatting kan man blant annet finne på nettsiden www.hotelloslo.info. Thon Hotel Munch kan være et godt valg for overnatting i Oslo. Hotellet ligger veldig sentralt i byen, og det er enkelt å komme seg til bibliotekene i byen når man bor på dette hotellet.

Deichmanske bibliotek i Oslo

Når det gjelder biblioteker i Oslo, så er det flere flotte muligheter å velge mellom. Hvilket bibliotek man skal besøke først, kan blant annet avgjøres ut fra hvilke interesser man har. En tur til det Deichmanske bibliotek i Oslo kan være utrolig flott. Dette er kommunens eget bibliotek, og det er også kjent som Norges største folkebibliotek. Hvis det er et forskningsbibliotek man er interessert i, så er det muligheter for å oppfylle dette ønsket også når man er i Oslo. I Oslo finner man nemlig Norges største fag- og forskningsbibliotek. Biblioteket det er snakk om, er Universitetsbiblioteket.

Universitetsbiblioteket i Oslo (UBO) er bibliotek for Universitetet i Oslo. UBOs viktigste brukergrupper er vitenskapelige ansatte og studenter ved UiO. Dette omfatter 6 193 ansatte og 27 227 studenter. UBO betjener også 25 636 ansatte ved Oslo Universitetssykehus.

Et besøk til dette biblioteket kan gi mye ny kunnskap og et nytt innblikk i en enorm litteraturverden. Totalt finnes det 22 biblioteker i Oslo, så det er bare å reise rundt og drømme seg bort i en stor verden av bøker.