Populære bøker på lydbok

Lydbøker er i vinden som aldri før, og mange har hørt på lydbok i sommer. Spørsmålet er, holder lydbøkene seg like populære utover høsten? Det er mye som tyder på det, da høsten tross alt er tiden for lesing.

For den som er glade i å høre på lydbok, finnes det mange lydbokapper på markedet – som kan være lure å sjekke ut. Fra bestselgere til uavhengig litteratur – du finner det alt på lydbok.

Populære bøker for tiden

lydbokAkkurat som i butikkene, så måles det hvilke bøker som selges mest hos de ulike tilbyderne. Noen av de mest populære bøkene akkurat nå er:

  • Jo Nesbø – Tørst
  • Anne Holt – En grav for to
  • Lars Mytting – Søsterklokkene
  • Unni Linden – Dronen
  • Trude Marstein – Så mye hadde jeg

Som du ser av den korte listen ovenfor er det tydelig at nordmenn er glade i høre på krim på lydbok, men man kan selvsagt høre på andre sjangere også. Det finnes alle slags sjangere på lyd, også faglitteratur og poesi. Det er med andre ord noe for alle, og det gjelder bare å finne det en selv liker.

Hvorfor “lese” lydbok?

Det er mange grunner til hvorfor man burde velge lydbøker. Den viktigste grunnen er kanskje tilgjengeligheten, det er superenkelt å laste ned en bok – og biblioteket man velger fra er utrolig stort. Videre er det utrolig enkelt å høre på lydbok, man kan gjøre det mens man lager middag, eller du kan sette på en bok i bilen på vei til jobb. Så kan man selvsagt fortsatt sette seg ned med en papirbok når man har muligheten til det, for det er ingenting i veien for at du kan kombinere lydbøker med papirbøker.

For noen vil det være naturlig å velge lydbøker i én setting, og papirbøker i en annen. For eksempel liker mange å høre på tyngre bøker, som faglitteratur, da dette kan være vanskelig å lese for seg selv. Men det finnes ingen regler for dette, og man kan selvsagt høre på akkurat det man vil – fra barnebøker til krim, monografier til essays.