Skal du på Raptus i Bergen?

Bestill hotell i god tid!Gamle hus i Bergen

Bergen er en spennende by med et rikt kulturtilbud som får besøk av hundretusener av turister fra innland og utland hvert eneste år. hotellbergensentrum.com er en side hvor man raskt får oversikt over hotelltilbudene i vakre Bergen. Det er lett å gå seg vill i jungelen av overnattingstilbud, og ofte vet man lite om stedet man skal til. En oversiktsside av dette kaliberet er dermed gull verdt.

Før du bestiller hotell kan det være lurt å tenke over et par faktorer. Hvor mange skal bo på samme rom? Er beliggenhet viktig? Hvilke interesser har man, og hva ønsker man å få ut av et opphold, samt hvilket budsjett ønsker man å legge seg på? På sider som hotellbergensentrum.com kan man lese om ulike tilbud, områder i byen, standard på overnatting og mye annet.

 

Raptus – en internasjonal tegneseriefestival

En av mange attraksjoner i Bergen er tegneseriefestivalen Raptus. Raptus går også under navnet Bergen Internasjonale Tegneseriefestival, og inneholder en rekke tilstelninger med fokus på tegneserier og serieskapere. Tegneserier er en viktig del av norsk populærkultur, og man finner en horde med blader i hver eneste kiosk, butikk og fjordferge.

Raptus har holdt det gående i 15 år, og tiltrekker seg en rekke besøkende. Her kan man treffe serieskapere, ta del av visuelt stimulerende presentasjoner og spennende historier. Festivalen kan skilte med kunstnere og gjester som Don Rosa, Sussi Beck, Warren Ellis, Frode Øverli og Lise Myhre. Raptus er en festival som er drevet av frivillige og som sponses av Norsk Kulturråd.

Tegneseriekongen Frode Øverli og utfordreren Børge Lund er på plass under årets utgave av tegneseriefestivalen Raptus i Bergen.

De to har blant gitt ut et tegneseriehefte sammen i sommer, og tuller med hverandres skikkelser. Noe som ifølge dem selv er helt vanlig i tegneserie-miljøet, såkalt «crossover».